Dataspill for bygge-entusiaster

Den som liker å drømme seg vekk fra sin vanlige jobb, og heller vil late som han er byggmester, bygningsarbeider eller byplanlegger, sitter i samme båt som veldig mange andre. Tidligere hadde man gjerne muligheten til å skape miniatyrlandskap, eller å ha en liten elektrisk miniby med jernbane i kjelleren. Med utviklingen av datateknologien har også mulighetene for å leve ut diverse hobbyer blitt langt større.

Dataspill for yrkes-simulasjoner

game-1721095_960_720De fleste har sikkert sett flysimulatorer og liknende, som var noen av de første simulasjons-spillene som kom ut. Man kan fly jagerfly eller vanlige passasjerfly. Etterhvert som grafikken er blitt bedre har opplevelsen blitt mer virkelighetsnær, og med en moderne PC er virkelighetsfølelsen meget sterk.

Det samme gjelder for en del andre grafiske simulasjons-spill. Man har nemlig bygget ut sjangeren i mange retninger. Bønder, fiskere, jegere, men også truckførere og kranførere, eller lastebil-sjåfører som lurer i magen, har nå fått en aren hvor du kan la dem utfolde seg selv. Her får mange muligheten til å la noen av de litt enklere fantasiene få utløp.

Dataspill hvor man bygger

Når det kommer til byggespill, som fungerer på et mer strategisk plan, finnes mange varianter og tilnærminger. En klassiker er Sim City-serien som lar en bygge byer, men det finnes også mer finurlige spill, som Prison Architect, hvor man tegner, bygger og legger opp et fengsel som man senere skal drive.

Virkelighetsflukt?

For de som bygger og driver på med relaterte ting til vanlig, er kanskje ikke disse spillene noe som faktisk byr på en virkelighetsflukt. De er heller en påminnelse om at man har mer stress og strev som venter på jobben. Kanskje et slag poker med gutta, Blackjack eller fotball på TV er en bedre måte å koble av på, eller muligens et dataspill som handler om noe halt annet.